Zostało trochę masła orzechowego w słoiczku. I co tu z nim zrobić?
Oczywiście ciastka!
Ale muszą być pełne zdrowych i pożywnych składników. I są!
Ale muszą być pełne zdrowych i pożywnych składników. I są!
Składniki:
-140g masła orzechowego (domowego)
-40g margaryny
-30g cukru trzcinowego
-125g mąki pełnoziarnistej
-125g płatków owsianych błyskawicznych
-łyżeczka proszku do pieczenia
Masło orzechowe i margarynę zmiksować na jednolitą masę, następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać tworząc ciasto, z którego należy lepić kuleczki i układać na wyłożonej papierem blaszce. Można (tak jak u mnie) lekko docisnąć widelcem, będą miały wtedy inny kształt.
Dla osób, które nie mają w domu masła orzechowego swojej roboty zalecam użycie innego, ale light.
Szacowane wartości odżywcze w 100g:
Smacznego!
super ciacha, to coś dla mnie bo bardzo lubię masło orzechowe <3
OdpowiedzUsuńa no tak, przecież ja też owies kocham ;D
Usuńi dobrze! ;) kochasz to samo co ja, czyli wszystko co najlepsze :)
Usuńale pychota! zjadłabym
OdpowiedzUsuńWiola
Ale pychota !
OdpowiedzUsuńZakochałam się ! ;)
Wyglądają fantastycznie. Dodatkowo te smakowite zdjęcia.:))
OdpowiedzUsuńmmmm, coś dla orzechoholików... :D
OdpowiedzUsuńale pyszne muszą być te ciastka! i ślicznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie, nie mogłabym się im oprzeć i od razu bym chyba wszystkie zjadła :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Ci kochana! <3
UsuńAle zdrowe :D I pyszne, kocham orzechowe masło! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie. Chyba bym wszystkie zjadła ;) Masz talent :)
OdpowiedzUsuńdziękuję <3 to bardzo miłe
Usuńcoś dla mnie, wyglądają przepysznie ;) pięknie wykonane zdjęcia ;)
OdpowiedzUsuńŁadne i smakowite:)
OdpowiedzUsuńApetyczne te ciasteczka. Nie przepadam za masłem orzechowym do kanapek, ale jestem bardzo ciekawa jak smakuje w wypiekach :)
OdpowiedzUsuńCiasteczka rewelacyjnie Ci wyszły, no i z pewnością smaczne.
OdpowiedzUsuńzapisuję, do zrobienia! są takie kusząąąące :]
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło orzechowe w szczególności własnoręcznie robione... ciasteczka muszą być przepyszne :) Chętnie wypróbuję...
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na ulepszenie ciastek! : )
OdpowiedzUsuńCudowne są.
Są rewelacyjne! :-)Uwielbiam takie "widelcowe wzorki na ciasteczkach ;-)
OdpowiedzUsuńFajnie wyszły i ładne kadry :) zapraszam do mnie http://kingart-fotografia.blogspot.com/p/w-kuchni.html
OdpowiedzUsuńRobiłem kiedyś podobne, są pycha! :)
OdpowiedzUsuńa jak długo pieczesz i w jakiej temp?
OdpowiedzUsuńw 180st. aż sie zarumienią
Usuńcoś jest nie tak z przepisem albo ja coś źle zrobilam - "masa" jest z sucha, o kuleczkh i rozpłaszczaniu nie ma mowy :/
OdpowiedzUsuńnie brakuje tu jajka?
Usuńja nie dawałam jajka. Masło miałam dość oleiste
Usuń