Jesień to dla mnie czas, w którym jabłka smakują najlepiej, dlatego postanowiłam dodać je do owsianki. I tak powstała jabłkowa owsianka podana z brzoskwinią.
Składniki:
-35g płatków owsianych
-1 średniej wielkości jabłko
-łyżeczka siemienia lnianego
-200ml mleka 0,5%-garść orzechów włoskich
-pół brzoskwini (do podania)
Płatki zalewamy gorącą wodą, powyżej poziomu płatków na 20 minut.
W rondelku zagotować mleko, dodać pokrojone w kostkę jabłko i siemie lniane, następnie odcedzone płatki i gotować przez chwilę, aż do uzyskania porządanej konsystencji.
Szacowane wartości odżywcze w jednej porcji:
Smaczngo!
ostatnio jadłam identyczną owsiankę... z jabłkami i brzoskwinką oraz orzechami ;)
OdpowiedzUsuńMmm.. smakowita :) lubię takie jesienne smaki :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie sobie zrobiłaś ;)
OdpowiedzUsuńSuper miseczka ;)