W związku z tym, że sezon na truskawki się już kończy, postanowiłam nacieszyć się ich ostatnim tchnieniem. I choć danie dla niektórych może wydawać się prymitywne, przepis na nie jest w wersji dietetycznej.
Składniki:50g pełnoziarnistego makaronu (u mnie świderki)
-30g chudego twarogu
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-łyżeczka miodu
- 5-10 truskawek
-30g chudego twarogu
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-łyżeczka miodu
- 5-10 truskawek
Makaron ugotować według zaleceń producenta. Twaróg rozgnieść widelcem w miseczce z jogurtem naturalnym i miodem. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w połówki. Po ugotowaniu makaronu wyłożyć na talerz, polać twarogiem i poukładać truskawki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło,jeśli pozostawisz po sobie ślad. Ja również na pewno wpadnę do Ciebie.