Czas na słodkości!
Jednak te ciasteczka są w 100% dietetyczne. Nie ma w nich ani masła, ani mąki pszennej, ani cukru.
Zobaczcie sami ;)
Jednak te ciasteczka są w 100% dietetyczne. Nie ma w nich ani masła, ani mąki pszennej, ani cukru.
Zobaczcie sami ;)
Składniki:
160g płatków owsianych
20g otrębów pszennych
20g mąki pełnoziarnistej
1,5 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cynamonu
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1 jajko (klasy L)
4 łyżki miodu
bakalie (rodzynki, płatki migdałów, żurawina)
20g wiórków kokosowych
20g otrębów pszennych
20g mąki pełnoziarnistej
1,5 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cynamonu
1/3 szklanki jogurtu naturalnego
1 jajko (klasy L)
4 łyżki miodu
bakalie (rodzynki, płatki migdałów, żurawina)
20g wiórków kokosowych
Suche składniki wymieszać razem w misce. W małym naczyniu roztrzepać jajko. Jogurt, miód i roztrzepane jajo dodajemy do suchych składników i mieszamy. Na koniec dodajemy bakalie (mniej więcej po garści). Lekko mieszamy, następnie formujemy ciastka i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20
minut w piekarniku nagrzanym do 160o
Smacznego!
Jestem antytalenciem co do wypieków, ale te ciastka nie wydają się baardzo trudne więc spróbuję ;)
OdpowiedzUsuń